Read Time:10 Minute, 16 Second

Bestuur 19 schreef gezamelijk een laatste bestuursblog! Dus geniet van hun laatste bestuursblog! Als KLASsepost willen we jullie, Bestuur 19, bedanken voor de leuke bestuursblogs! 🙂

Rekha

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden? 

Atlas en ik hebben elkaar ontmoet in 2021, het was vriendschap op het eerste gezicht <3

Ik begon als een enthousiaste eerstejaars Atlassers, twee jaar introco gedaan en toen bestuur geworden :). ENORM veel leuke dingen meegemaakt in de afgelopen drie jaar, met als hoogtepunten alle weekenden en reisjes! 

Ons leukste moment samen dit jaar was… 

Absoluut wintersport 2024! De yeti was een beetje silly maar risoul was zo leuk! Leren snowboarden was een zieke ervaring, en de dag afsluiten samen met je vrienden na 700x vallen en opstaan MET een house dansje? Onverslaanbare ervaring!! 

Een close second is denk ik allejaarsweekend van even geleden. Ik denk dat een mens onderschat hoeveel rust en vrede het brengt om met boerderijdieren te knuffelen 🙂

Het leukste moment samen met bestuur 19 was… 

Ik was voor deze vraag even door mijn fotogalerij aan het scrollen, en het is oprecht niet mogelijk om een moment te kiezen. Dus ik noem er maar een paar: juni vorig jaar, net bestuur, we waren een partijtje aan het kloten en lachen terwijl de zon scheen, enorm leuke tijd!! Daarnaast vind ik elk feestje dat we met z’n zessen hebben gepakt echt prachtig , maar vooral ook het weekend dat we commissies gingen puzzelen (en lekker hebben gedanst op ADE). IK KAN NIET KIEZEN DUS IK ZEG ELKE DAG xx

Wat is iets dat je voor altijd zal associëren met Atlas?

Mediocre koffie, ijsklontjes, de poema, Gino Pietermaai en de kleur groen.

Wat waardeer je het meest aan Atlas?

Hetgeen wat ik het meest waardeer aan Atlas, is dat de vereniging iedereen verwelkomt! Ik vind het enorm leuk om te zien hoe de vereniging elk jaar groeit, en hoe de sfeer meegroeit met de mensen die dan actief zijn! Ik ben dankbaar dat iedereen zo lief voor me is geweest de afgelopen drie jaar, en ik ben blij dat we er samen voor zorgen dat het als een thuis voelt voor iedereen 🙂

Tijmen

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden? 

Sinds oktober 2021 denk ik. Eigenlijk vanaf het moment dat ik bij de Introcommissie ging. Al was het misschien niet liefde op het eerste gezicht, maar puur omdat ik niet mee was op het introkamp. Nadat ik plaats mocht nemen in de Introco voelde ik me helemaal thuis. 

Ons leukste moment samen dit jaar was…

Oh jeezzz… mijn geheugen is echt een zeef. Ik probeerde even in mijn foto’s terug te zoeken naar memorabele plaatjes, maar zie nu dat ik zeer weinig foto’s heb genomen 🙁 

From the top of my mind: Wintersport in Risoul was geweldig!!!! (M.n. de eerste paar dagen). En misschien staat introkamp wel op de tweede plek (de cantus alleen al was hilarisch).

Het leukste moment samen met bestuur 19 was…

De wissel van 18 naar 19 was al super mooi en ik verwacht dat de volgende wissel ook weer prachtig wordt! Overigens heb ik me kapot gelachen bij het maken van onze KB-bekendmakingsvideo. En omdat ik ook hier niet kan kiezen… alle momenten met mijn bestuur, buiten bestuurscontext 🙂

Ik sta binnen mijn bestuur bekend als…

Commissaris major (wat voor mij het grootste compliment ever is, dus ik pronk er even mee).

Wat vond je de leukste bestuurstaak om te doen?

Twee dingen… (1) kletsen met leden. Klinkt cliché, maar het is echt een leuke bezigheid en een fijne afleiding van andere dingetjes en zo leer ik mensen kennen die ik anders minder snel had aangesproken/gekend. Daarop aanhakend is het altijd leuk om iemands naam en achternaam te weten zonder dat diegene zich heeft voorgesteld en vervolgens heel verbaasd kijkt… (2) Ook het kletsen/overleggen met docenten is echt een van mijn favorietjes. Ze zijn allemaal super aardig!!

Tijn

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden? 

Atlas en ik zijn vrienden geworden op mijn matchingsdag in april 2022. Ik werd uitgenodigd om naar de Atlaskamer te komen door voormalig voorzitter Puck, waar ik vervolgens ging Mario Karten met Kaz (voormalig commissaris intern). Ik wist toen dat ik onderdeel wilde worden van deze vereniging. Op introkamp was ik laaiend enthousiast (shoutout groepje vijf) en vervolgens ben ik in PodcLASt (shoutout lichting De Jong) terecht gekomen. Deze geweldige commissie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn professionele kundigheid verder heb ontwikkeld en ben doorgegroeid naar Commissaris Intern van het 19e bestuur der Utrechtse Studievereniging Liberal Arts and Sciences Atlas.

Ons leukste moment samen dit jaar was… 

De praatjes met allerlei verschillende LAS’ers bij het koffieautomaat in Drift 13, Mario Kart op de Atlaskamer en broodjes halen op Janskerkhof. Oja en daarnaast vond ik wintersport heel erg leuk, en het introkamp natuurlijk! Eigenlijk waren alle activiteiten top, ik kan niet kiezen AAAARRRRGGGG.

Het leukste moment samen met bestuur 19 was… 

Het commissie-kiesweekend was wel een van de hoogtepunten. Allemaal moeilijk brak van de dag ervoor (ADE was LIT) lekker puzzelen en allemaal leden persoonlijk opbellen om te vertellen in welke commissie ze zaten. Daarnaast waren alle momenten met mijn commissaris major en commissaris queen geweldig.

Wat vond je de leukste bestuurstaak om te doen?

Obviously was het maken van de weekplanning elke week weer een verrijking voor mijn hersenen.

Wat voor drankje haal je bij het koffieautomaat?

Er gaat niks boven een Beans of Coffee op standje 5, geen melk, geen suiker. Maar dit jaar heb ik voor het eerst een Espresso met daarbovenop een Chococino gedronken. Het mengsel van bittere koffie met zoete chocolade is heerlijk, en geeft je dat extra randje wat je soms nodig hebt.

Finnian

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden?
Atlas en ik zijn al een aantal jaar goed bevriend, ik schat sinds eind 2021. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het introkamp eigenlijk vrij matig vond. Ik besloot me voornamelijk uit verveling maar eens in te schrijven bij een commissie. Toen ben ik bij LASt Minute terechtgekomen, wat echt ontzettend gezellig was. Ook leerde ik in die commissie een zekere Jikke Bowles kennen, met wie ik samen later nog eens een wat grotere commissie plaats zou nemen. Het jaar daarop kwam ik onder bestuur de Jong met commissaris intern Hoksberger in PodcLASt terecht. Ik begrijp nog steeds niet waarom bestuur 18 dacht dat het een goed idee was om twee staatsmongolen van PodcLASt maar eens in het bestuur te mikken. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen. 

Ons leukste moment samen dit jaar was…
De reizen zijn ongetwijfeld altijd het hoogtepunt van het jaar. Dit is namelijk altijd het moment dat de groepsdynamiek binnen de vereniging ontzettend kan veranderen door een nieuwe toestroom aan enthousiaste Atlassers. Mijn persoonlijke hoogtepunt was dit jaar de Batavierenrace. Het is een weekend lang complete gecontroleerde en ongecontroleerde chaos. Vooral de laatste etappe, waarbij de renners Enschede binnenkomen, is elk jaar een prachtig moment. 

Het leukste moment samen met bestuur 19 was…
Poah, het zijn er ongetwijfeld een heleboel. Helaas neem ik nooit ergens foto’s en ben ik ook uitgesloten van ons gedeelde album (kut apple gebruikers), dus zie ik de helft van de momenten waarschijnlijk over het hoofd. Eentje die me te binnen schiet is ons uitje naar ADE op commissiekiesweekend in Amsterdam. Ook was een persoonlijk hoogtepuntje van mij het moment dat Gijs toetrad tot ons groepje. Uiteindelijk zijn het denk ik niet de grote momenten, maar juist de kleine die je moet koesteren. Zo kan ik me geen dag herinneren dat er niet flink gelachen is, ook als we er allemaal even doorheen zaten. We hebben de sfeer het hele jaar er goed in weten te houden, en daar ben ik vooral trots op. 

Wat voor drankje haal je bij het koffieautomaat?

Altijd een dubbele chococino met een espresso bovenop. Deze helpt altijd om me door de dagenlange excel-sessies heen te slepen. 

Ik sta binnen mijn bestuur bekend als…
Degene met de laagste druktegraadmeter.

Ons gênantste moment samen dit jaar was…
Ongetwijfeld ons optreden tijdens de bonte avond in Krakau. Hierbij moesten we een live-optreden doen dat live werd bedacht door een aantal leden (Yoeri en Lucas). Gelukkig was ik ladderzat dus herinner ik me er niet bijzonder veel van. Daarnaast ben ik nog steeds op een continue high van mijn overwinning bij de mega stoelendans tijdens de reis naar Ljubljana van 2022, de bonte avonden op Grote Reis kunnen dus niet meer stuk (vraag Jikke om het beeldmateriaal van dit moment). 

Wat vond je de leukste bestuurstaak om te doen?
De jaarbegroting maken. Het kostte een aantal maanden flink werk, maar het is denk ik het beste wat ik dit jaar heb gedaan en het meest wat ik me heb verdiept in de financiën van onze mooie vereniging. Daarnaast was het denk ik ook de meest leerzame taak binnen mijn bestuursjaar. Zo’n casus helemaal tot op de bodem uitpluizen en vervolgens dat proberen op een enigszins toegankelijke manier aan iedereen uit te leggen is toch een flink klusje. 

Gijs

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden? 

Ik heb Atlas ontmoet tijdens corona, dus september 2020, toen heb ik een online introkamp mee mogen maken. Dat was echt verschrikkelijk, maar we hebben toen toch enkele keren afgesproken in Utrecht met wat mensen en zo heb ik toch een basis kunnen leggen. Daarna ben ik pak ‘m beet 6 maanden niet in Utrecht geweest, maar toen ik weer terugkwam besloot ik eens bij Atlas te gaan kijken. Dat heb ik geweten hoor… Ik zit er nu nog steeds met veel plezier!

Ons leukste moment samen dit jaar was… 

Ik denk de grote reis, daar heb ik het echt ongelooflijk naar mijn zin gehad. Polen was prachtig en de groep waar we mee waren was al minstens even mooi! Ik heb heel erg genoten van alle leuke mensen die Atlas te bieden heeft dit jaar, en ga zeker terugkijken op een prachtige ervaring.

Het leukste moment samen met bestuur 19 was… 

Iedere week om 09.00 uur BV hebben samen, wauw wat ga ik dat missen!

Wat ik waardeer aan Atlas is…

De mooie ervaringen die je me hebt gegeven, en de prachtige vrienden die ik eraan over heb gehouden.

Ons gênantste moment samen dit jaar was…

Niet gekozen worden voor bestuur 19, en toen alsnog gekozen worden door bestuur 19.

Jikke

Hoe lang zijn Atlas en jij al vrienden? 

Ik en Atlas kennen elkaar al bijna drie jaar, maar we waren niet direct vrienden! De eerste paar weken waren wat onwennig. Atlas wekte zeker mijn interesse, maar ik vond hem ook wel een beetje intimiderend. Na een paar weken regelmatig contact met elkaar viel die intimidatie gelukkig weg en sindsdien zijn Atlas en ik onafscheidelijk geweest! 

Ons leukste moment samen dit jaar was… 

Wintersport en Grote Reis waren absolute hoogtepunten. Met zoveel lieve leuke Atlassers skiën/feesten/een plek ontdekken die je nog niet kent is echt het entertainment of a lifetime. Daarnaast vond ik Zeilweekend van BLASt en bodypaint van PicLASso en Minder BeLASt echt twee super leuke activiteiten waar ik enorm van heb genoten. 

Het leukste moment samen met bestuur 19 was… 

Zo veel dat ik er absoluut niet eentje kan kiezen (zooo cliché). Ik denk dat ik onze wekelijkse vergaderingen echt voor altijd zal koesteren. We moesten iedere week super veel bespreken in beperkte tijd, dat zorgt natuurlijk voor enige druk. Dit zorgde altijd voor hele grappige, gekke, stomme en coole momenten die zo typisch zijn voor onze groep. Soms gevoelens van irritatie (bijvoorbeeld als mensen niet oplette of niet efficiënt waren). Momenten waarop we echt goed aan het besturen waren (waar ik altijd een enorme kick van kreeg). Maar gegarandeerd altijd, altijd, altijd, veel humor en lachen met elkaar. Dat vind ik echt bijzonder, ik denk dat dat één van onze grootste krachten is als bestuur. 

Ik sta binnen mijn bestuur bekend als… 

Een neuroot met lichte control-issues. (Bericht van Timma: can confirm;)

Zo zou ik jou omschrijven aan iemand die jou niet kent: 

Een plek met super veel verschillende type mensen waar ik altijd mezelf mag zijn. 

Previous post Ingehaald door de tijd
Next post Het regent zonnestralen
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!