Read Time:1 Minute, 28 Second

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het liedje ‘Het regent zonnestralen’ van het duo Acda en de Munnik. Het nummer gaat over een man, Herman genaamd, die tot op heden niet veel van zijn dromen heeft waargemaakt: “van al zijn jongensdromen, is alleen het oud worden gehaald”, zingen ze dan ook. Toch lacht het leven hem, op een miraculeuze wijze toe, juist het op het moment dat je denkt dat dit het begin is van het einde.

Wanneer Herman namelijk net zijn auto heeft verkocht, krijgt degene die de auto heeft overgekocht een auto-ongeluk waarbij deze persoon overlijdt. Echter is het niet, zoals iedereen denkt, Herman die het ongeluk niet overleeft, maar de ongelukkige nieuwe autobezitter. Zo leest Herman terwijl hij “op een terras ergens in Frankrijk in de zon” zit “in ’t AD dat-ie niet meer in leven was”. 

Nu iedereen denkt dat Herman er niet meer is, grijpt Herman zijn kans en besluit hij om alles wat hij kent achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

“Hield-ie vroeger al z’n meningen en al z’n dromen stil

Nu is-ie niks, niet, niemand, nergens meer

Kan dus gaan waar-ie maar wil”

Wat zou dat heerlijk zijn, denk je niet? De kans van je leven krijgen, waarvan je nooit had gedacht deze ooit zo in je schoot geworpen te krijgen, en opnieuw je leven vorm te kunnen geven.

Zo blijkt maar weer; ieder ogenschijnlijk einde is een nieuw begin en je kunt altijd weer – op één of andere manier – opnieuw beginnen. 

Om met de woorden van Acda en de Munnik te eindigen:

“Ooh-ooh-ooh, even rustig ademhalen

Ooh-ooh-ooh, ’t lijkt of het regent als altijd

Maar het regent

En het regent zonnestralen”

About Post Author

Yashwanti Puar

Thema’s zoals de maatschappij, globalisatie, mensenrechten en onrecht, (neuro)psychologie, ongelijkheid, ethiek en filosofie, duurzaamheid, geschiedenis, politiek en activisme staan veelal centraal in mijn artikelen en columns. Daarnaast lees ik graag kranten en boeken, ga ik graag naar het theater, kijk ik veel films en detectives ben ik altijd in voor een goed gesprek en een inhoudelijke discussie.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Bestuursblog #76
Next post Begin en eind
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!