Read Time:1 Minute, 8 Second

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan het filmen en editen van een korte documentaire. Een documentaire die gaat over schoonheid, en over de macht die schoonheid speelt in onze maatschappij.

Ik heb deze docu gemaakt omdat ik om me heen merk dat veel jonge vrouwen, waaronder ikzelf, bang zijn om niet mooi te zijn. Omdat we het gevoel hebben serieuzer genomen te worden wanneer we mooi zijn. Omdat we merken dat mensen aardiger tegen ons zijn wanneer we mooi zijn. Omdat we nog steeds in een samenleving leven waarin vrouwen leren dat ze het vooral waard zijn wanneer ze mooi en aantrekkelijk zijn. Omdat ik vond dat we het daar wel eens over mochten hebben.

En dus nodigde ik acht vrouwen uit, in mijn zelfgebouwde studio, in mijn slaapkamer. Sommige kende ik goed, anderen had ik slechts een enkele keer gezien. Van sommigen wist ik hoe ze over het onderwerp dachten, van de meesten niet. Maar wat bleek? Uit de monden van de acht vrouwen klonk een vergelijkbaar verhaal. Een verhaal waar ik me in kon herkennen, en misschien jullie ook wel.

Hieronder kun je mijn documentaire bekijken. Stuur me vooral een berichtje (bijvoorbeeld op instagram: @verappelo) als je vragen hebt, of als je gedachten hebt die je wil delen. Ik ga er heel graag met je over in gesprek!!

Spiegeltje, Spiegeltje – Documentaire (youtube.com)

About Post Author

Vera Appelo

Zoals het een echt KLASsepost-lid betaamd, houdt Vera van schrijven en van het lezen van de schrijfsels van anderen: haar boekenkast staat vol met prachtige boeken, waarvan op de één of andere manier toch altijd de helft ongelezen blijft. Ze schrijft het liefst over de maatschappij en alles wat daarin fout, of misschien soms juist ook heel goed gaat. Verder heeft ze een achtergrond in de kunsten, waarvan misschien soms ook wel eens een flard op deze site zal belanden.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post The Capture; een spannende serie die je kritischer maakt
Next post Ongeschreven regels
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!