Read Time:5 Minute, 54 Second

Om deze themaweek af te sluiten hierbij nog een aantal tips en tricks vanuit KLASsepost die je wellicht zullen inspireren (meer) te bloeien!

Wellbeing Week 

Misschien dat deze tip een beetje laat komt, maar: vanaf 8 mei (morgen!) organiseert de UU weer de wellbeing-weken. Anderhalve week lang zijn er allerlei workshops om te volgen die in het teken staan van studentenwelzijn. Denk aan discussies over werkbalans, maar ook aan workshops kunstzinnig omgaan met afval of paaldansen! De meeste workshops zijn inmiddels al volgeboekt, maar ik zou je zeker aanraden om te kijken of er ergens nog een plekje vrij is, zodat je weer lekker kan gaan bloeien (aanmeldlink: https://thisis.uu.nl/form/wellbeing-week?event_id=7)

Kneusjesbox 

Wil je wat meer bloei in je huis halen maar niet zoveel geld besteden aan allemaal chique plantjes? Dat kan! Plantje.nl verkoopt namelijk de groene kneusjesbox, vol met plantjes die misschien een klein schoonheidsfoutje hebben, maar die alsnog graag een liefhebbend huis zouden vergroenen. De plantjes worden gemakkelijk bij jou thuis afgeleverd, en je kan kiezen tussen de volledige kneusjesbox met 10-12 plantjes (voor maar 24.95!!) en de halve kneusjesbox met 6 plantjes (voor 18.95). Voor alle plantenouders in spé zou ik dus zeggen: grijp je kans!

Groene oren (Podcast)

Wil je wat meer te weten komen over de Nederlandse natuur maar heb je geen zin om saaie en oude boeken door te bladeren? Dan heb ik iets voor jou: Groene oren. In deze podcast, gemaakt door Staatsbosbeheer, vertellen verschillende dier- en plantsoorten hoe leuk, moeilijk of vermoeiend het nou eigenlijk is om dier of plant te zijn. Zo maak je kennis met onder andere Paulien Cornelisse als eik en Brigitte Kaandorp als fluitenkruid. Het is leuk, het is grappig, het is leerzaam. Aanrader!

De Fontein van Els van Steijn.

Het boek De fontein; vind je plek grip op je leven door inzicht in je familiesysteem van Els van Steijn. Dit boek werd mij aangeraden door mijn huisgenoot en toen ik het eerst hoorde, was ik om eerlijk te zijn vrij sceptisch. Ik ben niet zo van de zelfhulpboeken en had een zweverige inhoud verwacht; maar niets is minder waar. In De fontein lees je over hoe je de inzichten kan krijgen in jouw plek in je familie, aan de hand van de fontein als metafoor voor jouw familiesysteem. Het boek is zowel confronterend als bevrijdend. Confronterend om dat je dingen gaat inzien die je nog niet wist, bevrijdend, omdat bepaalde aspecten die je al vermoeden bevestigd worden. Al met al een aanrader als je meer wil leren over jezelf en jouw familie en dus een mooi middel om te kunnen bloeien!

Vrijwilligerswerk

Bloeien is voor mij niet enkel gericht op één persoon. Hoe mooi zou het zijn om niet zelf ergens in te floreren, maar dat je daarmee ook anderen help?! Al enige jaren doe ik bij een organisatie bij mij in de buurt vrijwilligerswerk. Honden uitlaten voor mensen die dat (tijdelijk) niet zelf kunnen. Ik houd ontzettend van deze viervoeters, het contact met degenen die je helpt is altijd prettig, je helpt er immers iemand mee en we delen de liefde voor deze dieren. Hierbij is er vaak sprake van wederzijds interesse en je komt ook nog eens lekker buiten.

Ik zou bij deze dus iedereen aanraden om iets te doen, waarbij je niet enkel jezelf, maar ook een ander een plezier doet. Middels werk, een studievereniging, vrijwilligerswerk of gewoon af en toe een praatje maken met iemand. Je komt altijd bijzondere en interessante mensen tegen en soms leer je weer iets wat je zelf kan gebruiken of doorgeven.

Planten- en stekjesroute

Ik ben een ontzettende plantenmama. Ik houd van insecten en de natuur en wat is er nou mooier dan deze passie ook te kunnen delen met anderen? Tegenwoordig is er in ieder dorp en gehucht wel een planten- en stekjesbieb te vinden waar je gratis (the magic word!) planten en stekjes kan ruilen. Tegenwoordig vind je er ook zaadjes, dus dan heb je de eer om bijvoorbeeld een tomatenplant te mogen groeien! Op Facebook zijn er heuse groepen van deze bibliotheken per regio of plaats en er is ook een pagina/groep genaamd ‘Stekjesroute’ waarin je op een mooie zonnige dag een mooi wandel- of fietstocht kan maken langs verschillende plantenruilkassen. Ook zijn er veel Instagram-profielen van mensen met zo’n kas. Zoals het eerste artikel van Mirte aangaf, hoef je niet terughoudend te zijn met de natuur in huis of tuin halen, dus ruil er op los! 

Our Planet

Deze documentaires overspoelen je met prachtige beelden van bloeiende natuur, maar vertellen tegelijkertijd ook een verhaal van de negatieve impact van de mens hierop. De serie Our Planet is te zien op Netflix en bestaat uit acht afleveringen van natuurdocumentaires, allemaal rond de 50 minuten. Ze laten unieke beelden zien van zeldzame dieren en planten en het geheel aan biodiversiteit. De documentaires geven je meer inzicht in de natuur en in hoe we deze beter kunnen beschermen. Het is dus niet alleen erg mooi om naar te kijken, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers en anderen die hun kennis over de natuur willen verbreden. 

Ga alleen op avontuur

Ik ben laatst alleen op pad geweest door Nederland. Even een dagje weg naar plekken waar ik nog nooit was geweest. Ik denk dat in je eentje weggaan zorgt voor een soort innerlijke groei. Gewoon alleen zijn met jezelf en nieuwe dingen ontdekken door op jezelf het onbekende in te gaan. Ik raad dan ook zeker aan om in je eentje naar een dorp of stad te gaan waar je nog nooit bent geweest en er een leuke dag van te maken. Ga op verkenningstocht en zoek de natuur op om er een wandeling doorheen te maken en te luisteren naar de geluiden om je heen. Maak er een avontuurtje van. Het is een goede manier om even weg te rennen als alles te veel wordt en om tot jezelf te komen. Die mini avontuurtjes vormen je tot wie je bent. 

Keeping Things Interesting

In de woorden van een goede vriendin: soms moet je een nieuw character introduceren in je leven. Ik denk dat je af en toe (drastische) aanpassingen in je leven moet doen om dingen interessant en avontuurlijk te houden. Dit kan een nieuwe vriend of vriendin zijn, maar het zou ook heel iets anders kunnen zijn. Een nieuwe hobby, een heel nieuwe haarstijl, een nieuwe piercing (hihi), een cursus volgen zoals het leren van een nieuwe taal, et cetera. Alles wat je maar kan bedenken en wat jou leuk lijkt. Natuurlijk is het belangrijk om een fijne, comfortabele plek in het leven te vinden, maar het is, in my opinion, ook belangrijk om niet te comfortabel te worden. Groei (en bloei) vindt alleen maar plaats in de ruimte buiten je comfort zone!

Afbeelding: https://www.myeasternshoremd.com/kent_county_news/community/arts/artists-gallery-to-display-plein-air-works-through-july/article_d8249917-f995-5d1b-837d-454e4a4cfa1e.html.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Mens en natuur: kunnen we samen bloeien?
Next post We herdenken het verkeerde.
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!