Read Time:1 Minute, 2 Second

KLASseposts eigen Vera is in photoshop aan de slag gegaan om een drietal beelden te creëren. Allemaal staan ze stil bij de vraag of de mens en de natuur samen tot bloei kunnen komen. Veel lees- en kijkplezier!

De bloei van maatschappijen lijkt vaak samen te gaan met de verwoesting van de natuur. Als we in de geschiedenisboeken kijken dan lijkt de vooruitgang van de menselijke soort te beginnen bij het platleggen van de oorspronkelijke grond voor landbouw en door te gaan tot de industriële revolutie, met al haar impact op de natuur en het klimaat van dien. Het op deze manier presenteren van menselijke ‘vooruitgang’ werpt de vraag op of het überhaupt mogelijk is dat mens en natuur samen tot bloei kunnen komen.

Tegelijkertijd houden mensen als individuen bijna zonder uitzondering van de natuur. We willen in de natuur zijn, zoeken de natuur op om tot rust te komen. Toch zien we onszelf niet als deel van de natuur. We hebben mens en dier, mens en natuur, maar deze worden nooit helemaal één.

Mens en natuur: kunnen we samen bloeien? Ik hoop het, maar ik weet het niet. Wel heb ik er drie fotobeelden over gemaakt, die een beetje uiting geven aan mijn gedachten. Geniet ervan.

About Post Author

Vera Appelo

Zoals het een echt KLASsepost-lid betaamd, houdt Vera van schrijven en van het lezen van de schrijfsels van anderen: haar boekenkast staat vol met prachtige boeken, waarvan op de één of andere manier toch altijd de helft ongelezen blijft. Ze schrijft het liefst over de maatschappij en alles wat daarin fout, of misschien soms juist ook heel goed gaat. Verder heeft ze een achtergrond in de kunsten, waarvan misschien soms ook wel eens een flard op deze site zal belanden.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Bloei
Next post Voor al wat kan bloeien
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!