Read Time:3 Minute, 18 Second

Verliefd op mijn trouwe metgezel

Lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie meenemen op een reis door mijn liefde voor mijn fiets. Niet zomaar een fiets, maar mijn trouwe metgezel, mijn Bianchi Via Nirone 7 uit 2010. Ik zal je vertellen hoe deze mooie machine mijn hart heeft gestolen, hoe we avonturen hebben beleefd, en hoe ik nu droom van een nieuwe metgezel, terwijl ik tegelijkertijd streef naar de ultieme uitdaging: de Tour de France.

Het begon allemaal een half jaar geleden toen ik mijn Bianchi voor het eerst zag op Marktplaats op mijn mobiel. Het was liefde op het eerste gezicht. Het slanke ontwerp, de elegante lijnen en de celeste blauwe kleur trokken me meteen aan. Ik wist dat dit de fiets was waarmee ik al mijn avonturen wilde beleven.

En avonturen hebben we beleefd, mijn Bianchi en ik. Van lange tochten door de heuvels tot snelle ritten door de stad, we hebben samen heel wat kilometers afgelegd. Elke keer als ik opstap, voel ik me vrij en krachtig. De wind suist door mijn fietshelm en soms merk ik, echt waar, dat ik op het punt sta om de geluidsbarrière te doorbreken. De soepele rit, de responsieve handling, het is alsof we één zijn geworden.

Maar zoals dat gaat met liefde, begint ook mijn Bianchi tekenen van ouderdom te vertonen. Het frame begint wat te kraken, de wat oude versnellingen(een fraaie Shimano Ultegra groep) schakelen niet meer zo soepel als vroeger en er zijn steeds vaker kleine reparaties nodig, die ik zeker weten niet uitvoer. Ik weet dat het tijd is om afscheid te nemen, maar het idee alleen al doet pijn.

Toch heb ik mijn oog laten vallen op een nieuwe liefde: de Pinarello Dogma F. Met zijn geavanceerde carbon frame, aerodynamische vormen en ultramoderne componenten is het de droom van elke fietser. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe geweldig het zou zijn om op deze schoonheid te rijden. Maar hier komt het probleem: de Pinarello Dogma F is niet bepaald goedkoop. Als gewone fietser, en tevens student, kan ik het me niet veroorloven om zomaar een nieuwe fiets te kopen. En dus ben ik op zoek naar andere manieren om mijn droom waar te maken. En daar heb ik jouw hulp bij nodig.

Ik overweeg om een fundraiser te starten om geld in te zamelen voor mijn nieuwe fiets. Met jouw steun kan ik mijn droom waarmaken en weer op pad gaan met een nieuwe metgezel aan mijn zijde. Elke kleine bijdrage brengt me dichter bij mijn doel en ik zou je eeuwig dankbaar zijn.

Maar terwijl ik mijn nieuwe fiets nastreef, is er nog een droom die ik wil verwezenlijken: deelnemen aan de Tour de France. Ja, je leest het goed. Ik droom ervan om ooit aan de startlijn te staan van dit legendarische wielerevenement, om te strijden met de besten van de wereld, om mijn grenzen te verleggen en mijn passie voor het fietsen naar een hoger niveau te tillen. Het is een ambitieus doel, dat geef ik toe. Maar ik geloof dat met toewijding, training en de juiste uitrusting alles mogelijk is. En dus, terwijl ik mijn nieuwe fiets achtervolg, zal ik blijven trainen, blijven werken aan mijn vaardigheden en blijven streven naar het bereiken van mijn ultieme droom: het rijden van de Tour de France.

Lieve lezers, ik hoop dat jullie mijn passie voor het fietsen kunnen voelen door deze woorden heen. Ik hoop dat jullie begrijpen hoe belangrijk mijn fiets voor me is en hoezeer ik ernaar verlang om nieuwe hoogten te bereiken, zowel op de weg als in mijn dromen. Met jullie steun, geloof ik dat ik alles kan bereiken wat ik voor ogen heb. Laten we samen een nieuwe pagina toevoegen aan mijn fietsavonturen. Laten we samen de weg op gaan, nieuwe herinneringen maken en nieuwe horizonnen verkennen. Ik kan niet wachten om te zien waar deze reis ons naar toe zal brengen.

Met liefde en dankbaarheid,

Tijn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Het blijven verleggen van je grenzen
Next post Twee gedichten
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!