Read Time:4 Minute, 3 Second

Vertrouw een beetje in jezelf bro!

We zijn twee weken geleden begonnen met het inwerken van ons lieve KB, maar omdat het soms nog steeds voelt alsof wij maar nét zijn begonnen, word ik soms achtergelaten met een bitterzoet gevoel. 

Bitter omdat het voelt alsof we al actief aan het afronden zijn, zoet omdat we een enorm leuke tijd met 20, en met elkaar, tegemoet gaan. 

De afgelopen twee weken heb ik al een paar keer met Ruben mogen zitten en hem proberen in te werken. Het is lastig om dingen die nu al een tijdje natuurlijk gaan, om te zetten in woorden en het zo aan iemand over te dragen! Enorm leuk aan de andere kant, Ruben stelt enorm scherpe vragen, en ik heb daarom niks anders dan vertrouwen in deze jongen om de beste Extern ever te worden!!! (Shoutout naar Ruby <33) 

Dat bitterzoete gevoel van eerder heeft als gevolg dat ik enorm aan het reflecteren ben op dit bestuursjaar en alle dingen die ik dit jaar geleerd en meegemaakt heb. Er zijn natuurlijk een paar obvious dingen die je leert tijdens het doen van zo’n jaar: leiderschap, samenwerking, communicatie, besluitvorming, verantwoordelijkheid, etc.. Gedurende zo’n jaar ben je onwijs snel dingen aan het regelen waardoor je deze kwaliteiten best organisch aanleert. Het leukste ervan is de onmiddellijke resultaten zien van je werk, namelijk een vereniging die enorm leuke dingen organiseert en onwijs groeit. Een mooi voorbeeld hiervan was denk ik rond december 2023, waarbij Finnian bezig was met het opstellen van de jaarbegroting, samen met Gijs de Goede Doelenweek klaarde, Tijn en Jikke enorm druk bezig waren met dingen zoals de overstap naar een nieuw leden- en activiteitenportaal en Tijmen en ik druk bezig waren met de Week van Educatie. Deze periode waren we allemaal als kanonnen aan het werken, en alsnog super veel aan het lachen samen, wat deze periode onvergetelijk maakt voor me. Het feest is echter nog niet voorbij! We zijn tot juni nog met de leukste projecten bezig, wat het jaar gaat afsluiten met een banger! Ik kan stiekem ook niet wachten tot na 3 juni, wanneer we geen bestuur meer zijn, en met z’n zessen gezellig in een commissie te zitten (rip onze bestuursverantwoordelijke, we zullen ons best doen ik beloof het) #TijnvoorVOlastewens

Naast de paar voor de hand liggende kwaliteiten die je aanleert tijdens het doen van een bestuursjaar, denk ik dat er een veel waardevollere kwaliteit is die ik in dit geval heb geleerd: zelfvertrouwen!! 

Ik denk dat we allemaal weleens last hebben van imposter syndrome, waarbij het voelt alsof je met iets bezig bent waar je eigenlijk helemaal niet gekwalificeerd voor bent. 

Hier heb ik gedurende het jaar, nu nog steeds soms, enorm last van gehad. Ik had gelukkig lieve voorgangers die dit gevoel erg erkende en me vertelde dat dit normaal en oké is! 

Hierdoor ben ik gewoon het spelletje mee gaan spelen: lekker genieten van het bestuursjaar en maar doen alsof ik alles aankon zolang ik maar hard werkte. En goh, het werkt echt zo. 

Het is misschien common knowledge, maar voor mij echt een soort openbaring: zodra je iets met zelfvertrouwen (niet te verwarren met arrogantie) benadert, hard werkt en een open houding aanneemt, kan je het al echt ver schoppen!

Zelfvertrouwen kan zich op veel verschillende manieren manifesteren. Samen met Tijmen en Minne hebben we hier lekker over gekletst (love vriendschappen met inhoud), en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik deze perspectieven op zelfvertrouwen van al mijn bestuursleden en voorgangers heb mogen leren! Ik probeer het bij deze zo omvattend mogelijk te beschrijven: 

Zelfvertrouwen

Het is de kunst van kalm blijven in gestreste situaties (Jikke!), 

iets op een gepaste manier luchtig te houden zodra het erg ingewikkeld wordt (Tijn!), 

een proactieve houding aannemen, ook al weet je niet zo goed wat de volgende stappen gaan zijn (Madelief!), 

met een open houding luisteren en openstaan voor kritiek (Minne!), 

afwijzing meer zien als leerzaam dan vervelend (Tijmen!),

iets op een toegankelijke manier kunnen uitleggen (Finnian!)

te blijven lachen, ook al lijkt het alsof de hele wereld niet meewerkt (Gijs!) 

De base line: heb vertrouwen in jezelf, in alles wat je doet! Zo creëer je de realiteit voor jezelf die je graag ziet. 

Dikke kus ik geloof in je xxx 

Volgens mij was dit mijn laatste bestuursblog OOOIT (omg). Vond het echt enorm leuk om dit te mogen doen, shoutout naar Klassepost en Jikke die elke twee weken strijdt bij het maken van de TWM! 

Om deze bestuursblog op een wat luchtigere manier af te sluiten, nodig ik je uit om te luisteren naar mijn favoriete auditief literair meesterwerk:

101barz – Gino Pietermaai, Youssef, Kamal & Ferdi Remastered Studiosessie (2:22 – 3:14). Veel luisterplezier! 

Groetjes,

Rekhie 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Wat doe ik morgen?
Next post Moeten films politiek zijn?
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!