Read Time:3 Minute, 25 Second

Zes lessen voor je twintigste levensjaar

Lieve lezers,

Zoals mij al vaker is overkomen in de afgelopen maanden ben ik veel te laat begonnen met het schrijven van dit bestuursblog. Ik weet het: hoe cliché en oninteressant om daarmee te openen. Ik heb dit keer echter wel een goede reden: het was namelijk een superdrukke week voor Atlas want het was onze dies! Negentien jaren jong alweer.

Dit werd, zoals jullie wellicht hebben meegekregen, gevierd met een hele week vol activiteiten. Ik was bijna overal aanwezig en ik heb het echt heel erg naar mijn zin gehad! Mijn dank aan alle lieve commissies die dit waar hebben gemaakt 🙂

Deze week is het echter weer back to business voor mij. Voordat ik weer doorga met de normale gang van zake wou ik echter voor één laatste keer stilstaan bij de verjaardag van Atlas. Atlas is namelijk jonger dan ik, ik zie hem dan ook als een goede vriend, die soms baat heeft bij mijn wijze ouderlijke adviezen. Ik wil in dit bestuursblog dus reflecteren op alle lessen die ik en mijn vrienden (a.k.a. de mensen die op de kamer aanwezig waren) in ons twintigste levensjaar hebben geleerd. Wie weet heeft onze goede vriend Atlas, of jij als lezer, iets aan ons advies.

Rekha (19 tussen februari 2020 en 2021): Breng zo veel mogelijk tijd met je goede vrienden door want je weet niet of het in de toekomst nog mogelijk is zoals nu.

Kaz: (19 tussen april 2021 en 2022): Het is oké om mensen stom te vinden en niet met iedereen te viben. Je hoeft geen tijd te besteden aan mensen die je geen energie geven, of aan relaties waar je geen voldoening uithaalt.

Scheikundig gezegd: Een vriendschap moet onder de streep een evenwichtsreactie zijn.

Tijmen (19 tussen mei 2021 en 2022): Doe wat je leuk vindt en doe waar je plezier en energie uithaalt. Er zullen altijd dingen zijn die energie kosten, maar probeer de balans te houden (door bijvoorbeeld een studie te doen die je echt leuk vindt). Conformeer hierbij niet aan wat anderen van jou verwachten maar blijf zoeken naar waar jij zelf echt gelukkig van wordt.

Danae (19 tussen september 2021 en 2022): Zet jezelf niet vast in een bepaalde staat van zijn, zoals vasthouden aan dingen die je wel of niet leuk vindt. Je bent nog jong en deze dingen kunnen veranderen! Probeer soms eens iets nieuws, of iets wat je een paar jaar geleden nog niet leuk vond.

Nemo (19 tussen januari 2022 en 2023): Probeer zo nu en dan je levenspatronen te heroverwegen, ook dingen waarvan je denkt dat je ze niet kan veranderen. Misschien kom je hierdoor in een kleine crisis maar uiteindelijk is er altijd licht aan het einde van de tunnel.

Jikke (19 tussen september 2021 en 2022): In 2021 ging ik net LAS studeren en kwam ik voor het eerst kijken bij Atlas. Ik vond het in het begin soms best spannend om naar de borrel te komen, ik kende niet zo veel mensen en ik voelde me heel erg zoekende in de sociale sferen van Atlas. Dit kostte aan het begin echt veel energie en het was niet altijd super leuk. Maar om tot mijn les te komen: geef niet te snel op bij het proberen van nieuwe dingen, of bij het leren kennen van nieuwe omgevingen. Op lang termijn heb je er baat bij, en misschien zelfs heel veel plezier van! (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk: sommige mensen of plekken zijn gewoon echt niet voor jou, en dat is ook oké! Zie de tip van Kaz).

Lief Atlas en lieve lezers, ik hoop dat deze tips van waarde kunnen zijn. Al is het alleen voor een moment van reflectie of een kleine glimlach op je gezicht. Ik hoop in ieder geval dat we een mooi jaar tegemoet gaan met elkaar, Atlas, én over een paar maanden met een nieuw bestuur! Aansluitend hierop wil ik jullie allemaal uitnodigen op de borrel vanavond bij Teatro, hier zal namelijk kandidaatsbestuur 20 bekend worden gemaakt, spannend!!

Voor nu veel liefs, en hopelijk tot vanavond!

Jikke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Aan de kant, anders word je aangerand
Next post Wat doe ik morgen?
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!