Read Time:3 Minute, 42 Second

Winterdip & Tijn pesten

Het zal je misschien verbazen, maar een goede vijf (5!!) maanden na ingeslagen te zijn als voorzitter van deze prachtige vereniging, is het dan eindelijk tijd dat ik mijn creatieve vleugels spreid en mijn eerste bestuursblog schrijf. Ik vind het een beetje spannend, want tijdens mijn uitgebreide brainstormsessie over wat ik jullie vandaag eens zou vertellen kwam ik tot de conclusie dat ik niet zo veel te zeggen heb. Misschien klinkt dat raar: heb je als voorzitter niet altijd wat te zeggen? Het antwoord is ja: als je er een biertje in gooit, heb ik heel wat praatjes. Helaas is dat nu niet aan de orde, kom nog maar eens bij me terug op de borrel.

Nou is het wel hopeloos onorigineel om een heel blog vol te schrijven over hoe ik niks te zeggen heb (kuchGijskuch). Daarom heb ik besloten om jullie te informeren over kleine pleziertjes van het dagelijks leven. Het begint namelijk langzaam donkerder, kouder en natter te worden. En wat gaat gepaard met deze natuurverschijnselen? Precies! Winterdip. Voor mij is dit in ieder geval al een aantal jaar het geval, en ik durf te wedden voor veel van jullie ook. Ik heb dus al enige ervaring met het bestrijden van deze plaag van sombere gevoelens. Dit doe ik het liefst door mezelf meerdere keren per dag eens bewust te maken van kleine pleziertjes. Vandaag zal ik jullie eens meenemen in wat deze zijn, wellicht steek je er wat van op, en anders leer je mij in ieder geval wat beter kennen!

1. De Drift
Als iemand die dagelijks op de Drift te vinden is, is het makkelijk om het te zien als de normaalste zaak van de wereld, maar ik daag je uit om eens stil te staan en goed om je heen te kijken. Is het je ooit opgevallen hoe indrukwekkend de gebouwen zijn waar wij les in hebben? Ik ben zelf een sucker voor architectuur uit de Gouden Eeuw, en wat gaaf dat we iedere dag op zo’n prachtige plek rond mogen lopen. Ik denk zelf dat de gemiddelde Amerikaan versteld zou staan van onze mooie Drift. En count your blessings, want naar verwachting zullen ook alfa-studies over een paar jaar op de uithof te vinden zijn. Geniet dus nog maar even van ons prachtige plekje in het historische centrum.

2. Een groene muur
Een paar maanden geleden heb ik een nieuw plekje bemachtigd in de vorm van een studentenkamer. Dit op zichzelf is al een enorm genot in de huidige huizenmarkt natuurlijk, maar laten we bij kleine pleziertjes blijven. Ik heb toen besloten mijn muur groen te verven. Ik vond het redelijk spannend want het kost veel moeite (not to mention een fortuin), en wat als je er niet tevreden over bent? Gelukkig heb ik er geen moment spijt van gehad. Iedere ochtend schijnt de zon mijn kamer in en verlicht ze mijn groene muur, het is prachtig! Mijn nieuwe kamertje voelt helemaal als mijn eigen plekje. Zoals Rekha zei: ‘Het is een oase in een goor studentenhuis’.

3. Mijn wollen vest
Een paar weken terug heb ik een wollen vest gekocht. Ik zal toegeven, het was een klein rib uit mijn lijf, maar ik zie het als een investering in mezelf. Dit vest is oprecht een van de beste dingen die mij is overkomen de laatste tijd! Hij is echt heerlijk warm en hij staat op alles. Oké, misschien staat hij niet op alles, maar ik doe wel alsof zodat ik hem iedere dag aan kan. En dit is niet alles: mijn goede vriendin Linette heeft hem in een andere kleur gekocht, dus soms ruilen we hem om en dragen we een nieuwe kleur. Geweldig! Hoe vaak ik hem was? No comment.

4. Tijn pesten
Tijn roasten is zo makkelijk, en toch zo vermakelijk. De grappen liggen echt voor het oprapen bij deze jongen. Tijn, als je dit leest, het spijt me. Maar eigenlijk niet. Ik zou je niet roasten als ik je niet stiekem geweldig zou vinden xxx

En zo zijn we alweer 676 woorden verder, wie had dat gedacht? Ik heb nog veel meer kleine pleziertjes om over te vertellen, kom dus vooral langs op de kamer volgende week en vertel me wat die van jou zijn! Voor nu was dit mijn bestuursblog debuut, ik hoop dat je er iets uit hebt gehaald, en ik hoop dat de schrijfacademie docenten tevreden zijn.

Veel liefs en tot snel!

Jikke

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Bestuursblog #64
Next post Stemmen voor studenten
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!