Read Time:1 Minute, 52 Second

Het was laatst weer zonnig, er was een blauwe lucht en geen wolkje te zien. Ik had de laatste tijd niet door gehad hoeveel ik de zon eigenlijk miste. Ik raakte een beetje gewend aan de grauwe dagen. Het was wel fijn de zon weer te voelen en de warme gloed die zij verspreid. De zon maakt alles toch wel weer wat vrolijker, meer licht overal. Het zorgt er ook voor dat ik heel erg zin krijg in de lente. De zon die mijn hoofd dan warm maakt. De bloemen die overal beginnen op te duiken in allemaal verschillende kleuren. Groene bladeren aan de bomen. Vogels die overal fluiten. Het blijft ook weer langer licht buiten.

De lente is een soort opbouw naar de zomer. Naast de lente hebben de zomerdagen ook leuke momenten. De koele wind die dan mijn haar meeneemt en een warme dag toch iets beter maakt. Zonder jas buiten lopen. De frisse regen op een zomeravond. Ik vind het altijd wel leuk om de vogels te horen, dan heb je toch meer het gevoel dat alles om je heen leeft. Daarnaast is het gezellig om met een groep mensen ‘s avonds buiten te zitten terwijl het langzaam donker begint te worden. Dat heeft iets rustgevends. Het is ook prettig om buiten te kunnen zitten en niet helemaal te bevriezen. Ook al is de sneeuw leuk wanneer die er is, wat warmer weer is toch fijner.

Mijn favoriete seizoen is wel de lente. Alles begint op dat moment weer te groeien. Het is weer wat warmer dan tijdens de winter, maar ook niet te warm zoals het soms in de zomer is. Lente betekent weer meer naar buiten gaan, vrolijke foto’s maken, ergens rustig op een bankje zitten. Het heeft een bepaalde sfeer die zeer fijn is.

Op de dag dat dit artikel wordt geplaatst, is het morgen officieel lente. Hopelijk krijgen we dan nog meer zonnige dagen, ook al regende het vorige week nog en lag er nog best wat sneeuw. Dus misschien merkte je eerst nog niet helemaal dat het lente is, maar het komt er wel aan. Het begint al weer wat warmer te worden en de eerste bloemen zijn uit hun schuilplaats gekropen. 

Door: Daisy

About Post Author

Daisy Verkade

Mijn artikelen gaan vaak over onderwerpen waar ik op dat moment over nadenk en ik probeer ook mijn creativiteit erin te uiten, zoals in de vorm van verhaaltjes en gedichtjes. Naast schrijven vind ik het ook leuk om boeken te lezen, muziek te maken en series te kijken.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Tante Klaas weet raad: “hoe maak je een relatie uit?”
Next post De Vijfde Messias
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!