Read Time:1 Minute, 51 Second

Door: Justin

Kerst ligt achter ons. Voor de één een gezellig familiefeest, voor de ander een perfecte storm voor familieruzies. Ik heb het geluk dat mijn familie eigenlijk altijd goed met elkaar kan, waardoor de feestdagen niet aanvoelen als een aflevering van Dr. Phil.

Kerst voelt voor mij als een feestje om het jaar af te sluiten. De dagen tussen kerst en Oud en Nieuw plan ik zo min mogelijk in, zodat ik stress minimaliseer. Ik kijk deze week terug op een voor mij fantastisch jaar, en vooruit naar 2023: een jaar vol met nog onbekende avonturen. Toevallig keek ik laatst naar The Masked Singer. Ik vind het niet een heel boeiend programma per se, maar ook ík wil graag weten of ik goed heb geraden wie er in de olifant zat. Ditzelfde gevoel van spanning en nieuwsgierigheid voel ik ook als ik kijk naar komend jaar. De mensen in de pakken zijn de gebeurtenissen. Die gebeurtenissen hebben een stem; die geven een idee over wat er gebeuren gaat. Je kunt raden en gokken en helemaal met jezelf in de knoop zitten omdat je wilt weten van wie die stem is, wat de precieze gebeurtenis gaat zijn. Maar pas als de olifant zijn masker afdoet zie je diens ware gezicht. Pas dan weet je wat jou gaat overkomen. Pas dan weet je of je goed hebt kunnen voorspellen wat er zich ging afspelen.

Ergens heb ik wel vrede met dit gevoel. Niemand weet wat de toekomst brengt. Een mooi voorbeeld uit mijn vriendengroep liet dat laatst goed zien. Eén persoon had diens zinnen gezet op scoren bij iemand in de club, en één persoon had bij zichzelf besloten om liefde niet meer na te jagen. Je raadt het misschien al: die eerste persoon scoorde niet en die tweede persoon heeft een relatie overgehouden aan die avond. Zo zie je maar: het leven overkomt je toch, of je het nou wilt of niet.

Zo ga ik het nieuwe jaar ook in. Ik ga niet langer mijn leven volledig plannen. Ik ga enkel hoofdlijnen voor mijzelf schetsen om later makkelijk bij te werken waar nodig. 2023 is de olifant in The Masked Singer. En die zal zichzelf pas volgend jaar ontmaskeren.

About Post Author

Justin Klein Tank

In mijn columns en artikelen kom je veelal politieke en maatschappelijke thema’s tegen die op het moment van uploaden zeer relevant zijn. Mijn interesses liggen dan ook in dit gebied. Ik volg het maatschappelijk debat op de voet en haal mijn informatie uit veel verschillende journalistieke en wetenschappelijke bronnen. Mijn stukken zijn een analyse van deze informatie, en dus een analyse van onze samenleving. Maar bovenal vind ik schrijven erg leuk om te doen.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post <strong>Hoe de kerstboom kerstboom werd</strong>
Next post <strong>Spectator</strong>
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!