Read Time:2 Minute, 7 Second

Door: Daisy

Iets wat ik af en toe leuk vind om te doen, is een brief naar mezelf schrijven. Ik ben er ooit een keer mee begonnen en nu is het een terugkerend ding voor mij geworden. Het is fijn om even een uurtje je gedachten op papier te zetten met wat muziek op de achtergrond. Iets aan een handgeschreven brief is leuk, ook al is het van jezelf. Het is leuk om te zien hoeveel je bent veranderd of juist helemaal niet. Het schrijven van deze brieven laat ook weer zien hoe snel de tijd voorbij gaat. Laatst opende ik een brief die ik alweer was vergeten en dacht ik: ‘Oh, er is weer een jaar voorbij.’ Een heel jaar waarin ik dingen heb gedaan en ervaren die me tot dit punt hebben geleid.

Het voelde een beetje alsof de brief van een ander persoon kwam, ook al was het maar een jaar geleden. Op dat moment zat ik ook op een andere plek. Toen was ik aan het stressen over mijn examenjaar en nu studeer ik hier aan de universiteit in Utrecht. Zo zie ik het eigenlijk ook, elk jaar is er weer een andere ik met andere gedachten, andere doelen en andere problemen. Zo zijn er in ons hele leven verschillende versies van onszelf. Ik, twee jaar geleden, was anders dan ik nu ben. Misschien is er niet een heel groot verschil, maar toch wel wat.

Ook al heb ik het zelf geschreven, het is elke keer weer een verrassing wat er in de brief staat. Er staan dingen in waar ik op dat moment mee zat en wat ik op dat moment leuk vond. Ik heb ook dingen opgeschreven die ik had verwacht dat ik zou doen, maar uiteindelijk niet heb gedaan. Ik had bijvoorbeeld verwacht dat ik mijn rijbewijs al zou hebben, maar ik ben nog niet eens begonnen met rijlessen. Grappig om te zien dat ik toen andere dingen aan mijn hoofd had dan nu.

Het teruglezen van zo’n brief geeft een reflectie van hoe anders je gedachten toen waren. Het laat je herinneren aan dingen die je was vergeten. Ook is het anders dan als je het gewoon in een notitieboekje zou schrijven, misschien kijk je het dan niet meer terug. Als je het op een apart blaadje schrijft, in een envelop stopt en er een datum op zet, heb je meer de neiging om het te openen en niet te vergeten. Dat maakt het specialer. Het is zeker leuk om een keer te proberen.

About Post Author

Daisy Verkade

Mijn artikelen gaan vaak over onderwerpen waar ik op dat moment over nadenk en ik probeer ook mijn creativiteit erin te uiten, zoals in de vorm van verhaaltjes en gedichtjes. Naast schrijven vind ik het ook leuk om boeken te lezen, muziek te maken en series te kijken.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Bron: Alina Hvostikova, Pinterest Previous post Laat eens zien hoe leuk je bent
Next post Wat is een stoel?
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!