Read Time:2 Minute, 15 Second

Door: Mirte

Wie ben ik? Wat doe ik graag? Welke eigenschappen passen bij mij? Welke fruitsoort zou ik zijn? Iedere keer dat ik mijn hospimailtje wil vernieuwen, krijg ik weer te maken met een halve identiteitscrisis. Ik vind mezelf een van de lastigste onderwerpen om over te schrijven. Een van de redenen dat ik echt een hekel heb aan die mailtjes is dat het een soort verkooppraatje is. Je moet overkomen als een ‘leuk’ en ‘gezellig’ persoon, maar je moet ook weer niet arrogant lijken. Een mailtje dat roept: ‘Ik ben de perfecte huisgenoot,’ maar niet een mailtje dat schreeuwt: ‘Kies mij!’. 

Ik weet ook niet zo goed wat ik erin moet zetten. Wat mijn karaktereigenschappen zijn vind ik het moeilijkst om te zeggen. Het voelt ook niet volledig. Het is de bedoeling dat je alleen je positieve kanten benoemt. Niemand wil horen dat je eigenlijk overal een troep van maakt en totaal niet kan koken. Maar ook dat is onderdeel van je persoonlijkheid. Daarnaast moet je soms van die rare dingen erin zetten, zoals welke fruitsoort je bent. Ik vraag me dan echt af wat ze daaraan hebben. ‘O, deze persoon identificeert zich als framboos, dat past helaas niet helemaal in ons huis.’ Ook zag ik laatst een Facebookbericht dat je pluspunten zou krijgen voor het meesturen van een filmpje dat je een koprol doet. 

Wanneer ik zo’n hospimailtje van mezelf teruglees, voelt het net alsof ik over iemand anders lees. Alsof ik een mooi zelfportret heb geschilderd, maar daarbij mijn haar wat glanzender heb gemaakt en mijn ogen wat lichter heb gekleurd. Iets over jezelf lezen is als het terugluisteren van je eigen stem. Klink ik echt zo? Ben ik deze persoon? Het voelt alsof je een paar labeltjes van eigenschappen op jezelf plakt en zegt wat je allemaal kunt. Verder is het vaak belangrijk om te vermelden dat je al een eigen leventje in Utrecht hebt opgebouwd. Wat ik best wel tegenstrijdig vind, hoe kun je nou een leventje in Utrecht hebben opgebouwd zonder er te wonen?   

Een mailtje met zo’n persoonsomschrijving kan nooit een echt beeld van een persoon geven. Je zult een persoon echt moeten ontmoeten om te weten wat voor iemand het is. Het beeld dat je van jezelf hebt, kan namelijk compleet anders zijn dan het beeld wat iemand anders van je heeft. Ik snap ook wel dat het zonder een voorselectie op basis van die mailtjes niet te doen is. Er is zo’n hoge woningnood dat een vrijgekomen kamer al snel honderden reacties oproept. Ik vind het gewoon een beetje jammer dat die woningcrisis mij ook meteen een halve identiteitscrisis moet opleveren. 

About Post Author

Mirte Dophemont

Mijn interesses liggen soms ver uit elkaar, maar mijn artikelen zullen vaak creatief zijn of over maatschappelijke thema's gaan. Naast schrijven hou ik ook veel boeken lezen, dus je zult regelmatig ook boekentips van mij tegenkomen.
Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
33 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Een smerige zaak
Next post <strong>Bericht uit het verleden</strong>
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!