Read Time:6 Minute, 28 Second

Als afsluiting van de themaweek over liefde een aantal liefdevolle tips van KLASsepost!

Films en series 

Notting Hill (1999)

Misschien ken je deze film al, want zo onderhand is deze romcom ook al een klassieker. In de film volg je het liefdesverhaal tussen de Londense boekhandelaar William Thacker (Hugh Grant) en de beroemde filmster  Anna Scott (Julia Roberts). 

Het is een heerlijke film om bij weg te zwijmelen, de setting laat je wegdromen. En de dialogen zijn zodanig goed, dat je sommige quotes echt even moet herhalen in je hoofd. Daarnaast kan je ook je lachspieren genoeg trainen, want deze film bevat genoeg humor.

When Harry met Sally (1989)

Harry en Sally ontmoeten elkaar als Harry (Billy Crystal) met Sally (Meg Ryan) meerijdt naar New York. Ze zijn allebei net afgestudeerd aan de Universiteit van Chicago. Tijdens de autorit ontstaat een vriendschap, maar de vraag is: kunnen een man en een vrouw ‘gewoon vrienden’ zijn? Of komt er in zo’n vriendschap altijd iets tussen?

Deze romcom snijdt daarmee een interessante vraag aan en doet dat op een luchtige en leuke manier.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Dit is geen typische romcom, maar een coming of age film, gebaseerd op het gelijknamige boek (geschreven door Stephen Chbosky). Je volgt in de film het verhaal van de tiener Charlie Kelmeckis (Logan Lerman). Hij is op het eerste gezicht vooral een beetje onhandig en eenzaam, maar in de film sluit hij vriendschap met een diverse groep vrienden. Langzamerhand begint hij uit zijn schulp te komen, en ontdekt hij wie hij is, en waarom. 

De film is prachtig in elkaar gezet, met scherpe dialogen en mooie muziek. Kortom, deze film is inspirerend, hartverwarmend en ook een tikkeltje emotioneel, maar hij is het kijken zeker waard. 

Mamma Mia: Here We Go Again (2018)

Ja, wie kent ze niet, de liedjes van ABBA? ‘Mamma Mia: Here We Go Again’ is de sequel van de originele Mamma Mia film uit 2008. Je volgt het verhaal van Sophie die zich voorbereidt op de feestelijke heropening van het Hotel dat haar moeder ooit startte. 

De film zit boordevol heerlijke ABBA nummers, dus vergeet niet om af en toe even mee te dansen. 

Daarnaast is deze film vooral heerlijk als je even zin hebt in echte summer vibes.

The Notebook (2004)

In een verzorgingstehuis vertelt Noah hun liefdesverhaal aan zijn dementerende vrouw Allie, in de hoop dat hij haar geheugen voor even weer terug kan tovere,n en voor een blik van herkenning kan zorgen. Hun historie speelt zich af in de jaren 40, een klassiek verhaal over een zomerliefde tussen twee tieners. Het is een heerlijk romantische film. Mocht je deze klassieker nog niet gezien hebben, zou ik je zeker aanraden om deze nog te kijken.

10 things I hate about you (1999)

Een verhaal over twee zussen: Bianca, het populairste meisje van de school en haar oudere zus Kat, die iets minder goed bekendstaat. Bianca mag van haar vader geen jongens daten, voordat haar oudere zus dit doet. Patrick, een jongen met een slechte reputatie, wordt hierom omgekocht om Kat uit te vragen. Maar al snel worden de twee echt verliefd op elkaar. Het lijkt allemaal goed te gaan, totdat de waarheid aan het licht komt.

Love, Rosie (2014)

Deze film gaat over twee mensen die beste vrienden zijn sinds hun jeugd. De film volgt hun leven en hoe ze elkaar steeds mislopen in de liefde. Naast dat het hun liefdesverhaal volgt, volgt het ook het verhaal van hun vriendschap. Het is een heerlijke feel-good film die ikzelf oneindig vaak kan herkijken. Ik vind het zelf heerlijk om te zien hoe twee personages tijden achter elkaar aan zitten waardoor de emoties enorm opbouwen. Ook ben ik een groot fan van friends to lovers in films en boeken. 

About time (2013)

Mijn beste vriend zei een keer dat ik deze film vast leuk zou vinden en zo een twee uur laater zat ik huilend op de bank terwijl de aftiteling speelde. Deze film gaat over een Britse jongen die ontdekt dat alle mannen in zijn familie de kracht hebben om terug in de tijd te gaan. Je volgt hem een aantal jaren in zijn leven en je ziet hoe hij zijn krachten gebruikt. De film gaat over romantische liefde, familieliefde maar vooral over hoe je in het algemeen liefde voelt voor het leven. 

Fleabag (seizoen 2)

Fleabag is een serie van twee seizoenen gebaseerd op de theatervoorstelling van Phoebe Waller-Bridge. De serie volgt het hoofdpersonage (zonder naam) na de dood van haar beste vriendin. Het eerste seizoen kan vrij emotioneel worden en ook best duister. In het eerste seizoen is liefde al een centraal thema, maar niet de mooie aspecten ervan. Het tweede seizoen focust zich vooral op romantische liefde en de moeilijkheden daarvan. Fleabag is een van mijn favoriete series aller tijden en ik raad het iedereen aan ooit te kijken. 

Boeken

Normal people – Sally Rooney

Een romantisch boek over de speciale band tussen Connell en Marianne. Ze gaan samen naar school en doen daar alsof ze elkaar niet kennen, maar Connells moeder werkt bij Marianne thuis. Marianne komt uit een rijk huishouden en wordt op school gezien als een buitenstaander. Connell is echter juist een hele populaire jongen, die uit een niet zo welvarend huishouden komt. De twee lijken tegenpolen, maar kunnen het toch erg goed met elkaar vinden. Het boek is vanuit hen beiden geschreven en wisselt ieder hoofdstuk van perspectief. Er is ook nog een serie van het boek gemaakt voor de echte liefhebbers. 

Good Omens (boek en serie)

Dit boek, later bewerkt als serie, gaat over het eind der tijden. Een engel en een duivel, die te gehecht zijn aan onze aarde en aan elkaar om daar afscheid van te nemen, proberen de apocalyps te voorkomen. Het is een heel grappig boek waarin je tussen alle vreemde avonturen in het verhaal van hun vriendschap komt te zien. De serie is ook heel leuk, ik heb seizoen 2 zelf nog niet gezien, maar ik heb er goede dingen over gehoord. Ik zou het zeker aanraden als je iets grappigs wilt lezen/kijken, en de liefde tussen de twee hoofdpersonen maakt het alleen maar beter.

Muziek

Muziektip Jan Beuving

Er is een nieuwe liefde in mijn leven en dat is Jan Beuving. Ik ben niet verliefd op hem, maar wel op de liedjes die hij schrijft en zijn boek ‘Ruitjesblues’. Jan is wiskundige, afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en met die wiskundige precieze grappige, ontroerende en aanstekelijke liedjes over het leven en alledag. Het is kleinkunst die iedereen die er even tijd voor neemt kan waarderen, want een liedje over etiketten in de trein. 

  • (https://youtu.be/lgM02TjWdto?si=WgJKheRUloLihWXp), een wiskundig fenomeen
  • (https://youtu.be/eYkZ_NPbfXY?si=XZz7Vg-JPp3FBF4I), de politiek
  • (https://youtu.be/TDv1TZkfbKc?si=WCD4_UDwSqZEws8s), of boerenverstand
  • (https://youtu.be/QeaRSODAheQ?si=UqwL9NMLgYfmiEhr) weet je altijd aan het lachten te maken of een je een traantje te bezorgen. Mijn favoriete nummer van hem is Lot
  • (https://youtu.be/0nMCCuXIPds?si=RFaeXVblTSJpGHTr), een liefdesverhaal, waarin hij poëtisch over de kracht van doorzetten zingt.

Aurora

Ik wil ook een van mijn lievelingsmuziekartiesten aanraden. Zij schrijft prachtige liedjes, niet altijd over de liefde, maar haar prachtige muziek en tekst brengt altijd emoties bij mij op. Ik zou zeker de liedjes Queendom en Warrior aanraden, en Exist For Love is een prachtig liefdeslied. Ze is meest bekend van haar lied Runaway, en ze was ook in Frozen 2 waarin ze in het lied Into The Unknown zong. Haar liedjes doen mijn liefde voor de natuur altijd weer opbloeien, en daarom al is zij een goede tip om deze themaweek mee af te sluiten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Student zijn is fijn
Next post Bestuursblog #70
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!