Read Time:4 Minute, 57 Second

Op Valentijnsdag zijn de artikelen natuurlijk gekenmerkt door romantische liefde, KLASseposts eigen Nonna heeft zes mega leuke date ideeën bedacht. Lees ze hieronder en misschien doe je wel inspiratie op!

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van liefde en romantiek. De dag die de vrijgezellen onder ons enorm vrezen en de dag die het kopen van roze en rode spulletjes enorm aanmoedigt. Vooral is het de dag waarop het van je verwacht wordt dat je bezig bent met de liefde! Dit is meestal in de vorm van een date. In het geval dat je date van vandaag enorm leuk en gezellig is, vindt je in dit artikel een aantal mega leuke ideeën voor de volgende date! En als je heel enorm last minute nog een idee moet bedenken voor een Valentijnsdag kan je hier natuurlijk ook terecht.

Date #1

Bereid samen een luxe driegangendiner voor! Samen uit eten gaan is hartstikke gezellig natuurlijk, maar kan ook snel erg prijzig worden. Probeer daarom eens om samen een diner te bereiden. Op deze manier spendeer je veel tijd met elkaar en kan je samen iets maken wat altijd gezellig is. Een positieve toevoeging is natuurlijk dat je zelf het budget kan bepalen. Als jullie willen kan je zelfs je eettafel omtoveren tot een knus en romantisch restaurant met een tafelkleed, wat kaarsen, mooie servetten en om de ervaring helemaal af te maken kunnen jullie je netjes aankleden. Zet een rustig muziekje aan op de achtergrond en geniet van het eten waar jullie hard aan hebben gewerkt.

Date #2

Ga naar een katten café! Dit idee is uiteraard niet geschikt voor ieder koppel, het is altijd handig om eerst even te vragen aan je date of diegene allergisch is voor katten. Maar voor de kattenliefhebbers is dit een ideale date. Jullie kunnen gezellig een kopje koffie drinken en genieten van het harige gezelschap. Als je naar het katten café in Amsterdam gaat dan kunnen jullie direct erachteraan ook naar het katten museum om de hele dag in hetzelfde thema te zetten. Een katten café heeft meestal wel een toegangsprijs naast de prijs van wat jullie bestellen, dus hou hier rekening mee. Ook is het handig om van tevoren te boeken aangezien deze cafés alleen op reservering zijn!

Date #3

Begin samen aan een creatief project! Dit klinkt een beetje vaag, maar dat komt omdat er zoveel opties zijn hiervoor. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop wat schilderspulletjes halen en beiden een schilderijtje maken terwijl je ondertussen elkaar beter leert kennen. Geïnspireerd door de activiteit van PicLASso, kunnen jullie dit ook een soort spelletje maken waarbij je een timer aanzet en om de zoveel minuten wisselt van doek. Zo creëer je samen twee volledig unieke schilderijen. Als je niet zoveel zin hebt om een schilderijtje in je huis te hangen, of om schilderspullen aan te schaffen, kun je even langs de Flying Tiger gaan want die verkoopt nu een super schattige set mokken die je samen kunt schilderen (verf en kwastjes zitten erbij!). De handvaten van de mokken die vormen zelfs samen een hartje. Dit setje kost maar een beschaafde 9 euro. Het gaat uiteindelijk op deze date niet om hoe mooi je kunstwerk wordt maar om hoe gezellig jij en je date het wel niet hebben.

Date #4

Organiseer een spelletjesavond! Maak de tijd om een avondje bij een van jullie thuis een spelletjestoernooi met zijn tweeën te houden. Je kan dit natuurlijk doen zonder al te veel aandacht te spenderen aan de scores, maar je kunt ook een toernooi in elkaar zetten en een prijs bedenken voor de uiteindelijke winnaar. De hele avond kan om het spelen van een enkel spel gaan, maar je kunt ook de hele avond door verschillende spellen spelen. Hiervoor hoef je ook helemaal niet veel spellen te hebben aangezien er meer dan genoeg spellen voor een simpel pakje kaarten bedacht zijn. Om het gezellig te maken kun je wat drankjes en snacks kopen en zo de hele avond het tegen elkaar opnemen.

Date #5

Ga samen naar een museum! Pak een middagje om samen lekker door een museum te struinen en kunstwerken te bekijken. Een museum geeft je genoeg tijd om elkaar te leren kennen maar als het even stilvalt is dat helemaal niet erg omdat je de tijd kan nemen om een schilderij of ander kunstwerk te bewonderen. De omgeving om je heen kan je ook inspiratie geven voor gespreksonderwerpen als je daar moeite mee hebt. Bespreek wat je mooi vindt en wat niet en waarom. Je hoeft hier natuurlijk ook niet uren rond te lopen en je kan het afsluiten met een kopje koffie bij een cafeetje dichtbij. Als je een museum jaarkaart hebt dan kan je bij veel musea gratis naar binnen, maar de meeste hebben ook studentenkorting dus deze date hoeft je zeker niet al te veel te kosten.

Date #6

Maak een dagtrip naar een Nederlandse stad! Jij, en hopelijk ook je date, hebt een studenten-OV wat zit te wachten totdat je er misbruik van maakt. Kies een dag dat jullie beiden vrij zijn en bezoek een Nederlandse stad. Deze kunnen jullie samen kiezen of jullie kunnen een plek uit een hoge hoed trekken. Het leukste is natuurlijk als jullie er allebei nog nooit zijn geweest want dan kan je de stad samen ontdekken. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn, maar gecombineerd met eten zul je hiervoor wel iets meer op de betaalrekening willen hebben. Een aanrader van mij is om op te zoeken of er Free Walking Tours beschikbaar zijn in de stad van jullie keuze. Dit zijn gratis tours door de stad waar je echt heel veel van kunt leren. Het is wel zo handig om een beetje cash mee te nemen om aan het einde een fooitje te geven, maar dit is zeker niet verplicht! Op een dagtrip spendeer je heel veel tijd samen en leer je ook nog eens een deeltje van ons landje kennen.

About Post Author

Nonna van den Bos

In mijn artikelen zullen vooral maatschappelijke thema’s aan bod komen. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om een beetje bij te houden wat er allemaal in de wereld gaande is, vooral in de politiek. Ook houd ik me veel bezig met maatschappelijke trends. Ik vind het leuk om onderwerpen te analyseren door ze helemaal uit elkaar te halen en met mijn eigen perspectief weer in elkaar te knutselen. Iets wat je daardoor ook zal tegenkomen in mijn artikelen zijn reviews of analyses van media.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Gescheiden door oorlog, verenigd door vriendschap
Next post Houden van
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!