Read Time:1 Minute, 24 Second

Gastschrijver Silke van der Zanden schreef een poëtische tekst over liefde voor vrienden. Veel leesplezier!

Ik ben erg graag verliefd. Misschien ben ik zelfs verliefd op de liefde. Ik eer de liefde en ik leer van de liefde. Zonder erbij stil te staan, en soms om het maar al te goed te weten.   

Dat korte woord zit in de grootste verhalen en de kleinste zinnen. Een lach naar mijn vrienden tijdens de dag, een stille omhelzing als de nacht is gevallen. Liefde zit in slapen tussen frisse lakens, net gewassen. Liefde zit in het laatste drankje drinken met je beste vriendin en eeuwig terassen. Liefde zit in ieder compliment, stil weggegeven. In een ‘gefeliciteerd’ op een vergeten verjaardag of in een herinnering uit een verloren verleden.

En liefde zit ook verstopt in onafgebroken lachen tijdens warme vakanties en urenlange gesprekken op vieze hotelvloeren. Het liefst zit ik een eeuwigheid op die vloer, maar op een dag haalt de tijd ons in. Want die trage dagen en snelle jaren kunnen geen extra tijd verzinnen. Dus probeer ik in het moment, het moment te vinden. En wat tijd in de tijd te winnen.

Ik hou van mijn vrienden en dat zeg ik te weinig. Mijn vrienden zijn me misschien meer waard dan die vluchtige romantiek die voor niemand een belofte is in het leven. En dus is een ode aan de liefde, een ode aan mijn lieve vrienden. Op wie ik liever verliefd ben, voor wie ik nooit verdwijn. Dus droom ik nu liever over mijn vrienden dan dat ik droom over liefde. Want liefde blijft vaak een droom en mijn vrienden blijken altijd en opnieuw, echt te zijn.

Happy
Happy
57 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
43 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Bestuursblog #69
Next post Gescheiden door oorlog, verenigd door vriendschap
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!