Read Time:1 Minute, 45 Second

De derde dag van deze themaweek trappen we af met een verzameling poëzie van KLASseposts eigen Daisy. Ze schrijft: Als ik aan bloeien denk, denk ik al snel aan de lente en de bloeiende natuur. Daarnaast denk ik ook aan hoe je zelf je hele leven groeit en uitbloeit tot iets. Hierbij een leuke verzameling van korte gedichtjes die ik daarover heb geschreven. 🙂 Veel leesplezier!

Altijd als ik de vogels hoor fluiten

Krijg ik weer een gevoel van buiten

Waar zouden ze over zingen?

Over dezelfde dingen?

Als waar wij over praten?

Bloeien, dat doen zowel mensen als planten

Groeien, zo kun je het ook noemen

De ene gaat sneller dan de ander

We bloeien allemaal in verschillende dingen

Op onze eigen tempo

Zo vlieg ik vrij

Als een bij

Die pauze neemt op een bloem

Om zijn honger te stillen

Bloeien, groeien, floreren 

Drie woorden met eenzelfde betekenis

Drie woorden die je daarmee kan associëren

Vogels, bloemen, zonneschijn

Elke dag leer ik weer iets nieuws

Maar als ooit de dag aanbreekt

Dat ik niks onbekend meer tegenkom

Groei ik dan nog?

Ik wil graag bloeien net zoals de anderen

Maar ze zijn zo ver weg en ik kan niet meer bijkomen

Het voelt alsof iedereen makkelijk ver omhoog bloeit

Ondertussen ben ik nog beneden en kijk ik toe naar de anderen

Terwijl iedereen bezig is hun pad te belopen

Zit ik vast op een bepaald stuk en groei ik met moeite

Er zijn bloemen overal, ook bomen erbij

Dan is er ook nog de zon, die maakt me blij

Niet te vergeten raast rond de levendige wind

Daar kon ik vroeger in buiten spelen als een kind

Maar nu ben ik uitgegroeid tot een “volwassene”

De bladeren van de blauwe bloemen

Zaten te zonnen in het licht van de zon

Ondertussen vlogen de vrije vogels verder

En groeiden de grote mensen 

Groen, zijn de bladeren die ik zie

Groen, zijn de grassprietjes onder mijn voeten

Groen, is de kleur voor de voortgang die ik ervaren zou moeten

Groen, is de kleur van de lucht daarboven- of toch niet?

About Post Author

Daisy Verkade

Mijn artikelen gaan vaak over onderwerpen waar ik op dat moment over nadenk en ik probeer ook mijn creativiteit erin te uiten, zoals in de vorm van verhaaltjes en gedichtjes. Naast schrijven vind ik het ook leuk om boeken te lezen, muziek te maken en series te kijken.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post De universiteit: vruchtbare bodem of uitgeputte grond?
Next post Lente in het Wilhelminapark: groet de daklozen!
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!