Read Time:2 Minute, 35 Second

Inmiddels is alweer de laatste dag van onze spetterende themaweek aangebroken. Maar mochten jullie nou nog steeds niet genoeg hebben van het thema falen, wees dan niet getreurd. In dit afsluitende artikel hebben wij, de leden van KLASsepost, voor jullie een lijstje samengesteld met onder andere boeken en documentaires die aansluiten bij de thema’s van de verschillende artikelen. Zo hebben jullie nog genoeg te lezen, luisteren en kijken totdat je het woord ‘falen’ echt niet meer kan horen.

Video: The Museum of failure 

Tom Scott bezoekt The Museum of Failure in Zweden. Veel kijkplezier 😉

Linkje: https://www.youtube.com/watch?v=PfdBTsyrqaI 

Rapport (of samenvatting ervan): Lage drempels, hoge dijken 

Aansluitend bij het eerste artikel uit deze themaweek is dit het eindrapport van de Staatscommissie Parlementair Stelsel. Hierin worden voorstellen staan over hoe we de Nederlandse democratie zouden moeten aanpassen om de houdbaarheid te vergroten.

Linkje: https://www.eerstekamer.nl/overig/20181213/eindrapport_van_de_staatscommissie/f=/vkuh6822ehzh.pdf

Boek: Tegen Verkiezingen – David van Reybrouck. 

In dit dunne boekje legt Van Reybrouck uit waarom de huidige democratie niet democratisch is en stelt hij een nieuwe, betere vorm van democratie voor. Zeker het lezen waard!

Documentaire: Schijnstudent 

Deze docu, die in het stuk van dinsdag al uitgebreid besproken is, is terug te vinden op NPO start. Het is een verdrietig verhaal, een mysterieus verhaal, een bizar verhaal. Een verhaal over hoe onze samenleving omgaat met falen, vermenselijkt door de dood van Dianne. 

Linkje: https://www.npostart.nl/2doc/18-10-2022/BV_101408317

Boek: The tyranny of merit – Michael Sandel 

Een boek over de schaduwkanten van het meritocratisch ideaal, geschreven door ‘rock star moralist’ en filosoof Michael Sandel. Het is een super interessant boek, waarin ook een alternatieve manier om om te gaan met succes en falen wordt aangeboden. Overigens schrijft Sandel over vele interessante onderwerpen, dus kijk ook zeker eens naar zijn andere boeken!

Boek: Je fiets repareren en onderhouden voor dummies – Dennis Bailey

Als je het artikel van woensdag gelezen hebt, spreekt dit waarschijnlijk voor zich ;). 

Ted Talk: Our dangerous obsession with perfectionism is getting worse – Thomas Curran 

“Hard work always pays off”, een vaak voorkomende uitspraak. Thomas Curran (sociaal psycholoog) gaat in deze Ted Talk in op hoe dit soort ideeën in de samenleving de druk om perfect zijn kunnen vergroten. In slechts vijftien minuten laat hij zien wat voor schade perfectionisme aan kan richten en belicht hij de schoonheid van imperfecties. Linkje:https://www.ted.com/talks/thomas_curran_our_dangerous_obsession_with_perfectionism_is_getting_worse?referrer=playlist-how_perfectionism_fails_us&autoplay=true

Artikel: Perfectionism –  Psychology Today

Wie zich verder wil verdiepen in wat perfectionisme precies is zou ik deze site sterk aanraden. De oorzaken van perfectionisme worden besproken en de negatieve en positieve kanten ervan. Ook worden tips gegeven hoe je ermee om kunt gaan.

Linkje: https://www.psychologytoday.com/us/basics/perfectionism

Website: https://jacobin.nl/ 

Het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift heeft nu een Nederlandse versie met veel interessante stukken die aanzetten tot denken.

Door: Allen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post <strong>De betekenis van falen</strong>
Next post Bestuursblog #51: De tijd zal het leren
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!