Read Time:1 Minute, 38 Second

Door: Anouk Boot

Het einde van het collegejaar is in zicht en dat betekent: vakantie! Hopelijk veel zon, lekker weer en genoeg tijd om uit te rusten en leuke dingen te doen. Zelf vind ik het heerlijk dat ik in de vakantieperiodes wat meer tijd heb om lekker te verdwijnen in een goed boek. Daarom wil ik in dit artikel een soort van boekrecensie, of eigenlijk een aanbeveling, doen. Het gaat om Period Power van Maisie Hill. Dit boek is met name interessant voor mensen die menstrueren, maar leerzaam voor iedereen! Dit boek werd me aangeraden door een vriendin en nou ben ik toch blij dat ik hem ook heb gelezen.

Ik wil er natuurlijk niet te veel over spoilen, maar dit boek is echt een eye-opener als je je afvraagt wat er nou eigenlijk in je lichaam gebeurt wanneer je menstrueert. Daarnaast wordt beschreven op wat voor manier je je eigen cycli kan tracken om zo meer grip te krijgen op je gezondheid. Het eerste deel van het boek is erg informatief en theoretisch. Zelf vond ik het af en toe wel lastig om daar doorheen te komen, maar dat kan je ook skippen en doorgaan naar het tweede gedeelte waarin de ‘Cyclus Strategie’ wordt uitgelegd.

Ikzelf voel me niet altijd even fit en optimaal en mede door dit boek ben ik in een soort van wervelwind van openbaringen gekomen. Ik ben nu ook een ander boek over hormonen aan het lezen en het is echt verbazingwekkend hoeveel (eigenlijk bijna alles wel) in je lichaam wordt geregeld door je hormonen. Dus als die uit balans zijn, ben je eigenlijk op heel veel vlakken uit balans. En kleine spoiler: dit gebeurt dus ook al bij bepaalde vormen van anticonceptie. Period Power is ontzettend leerzaam en kan je wellicht helpen wat meer de regie terug te pakken over je eigen leven. Ik kan er eigenlijk niet zo veel anders over zeggen behalve: ga dit lezen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Isa en haar Existentie – Deel 2
mr.potatohead Next post Het ongeval van Mr. Potato
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!