Read Time:3 Minute, 3 Second

Door: Irem Zoodsma

In een Vice artikel – waar anders – wordt de vraag gesteld aan een aantal Erasmus studenten in Nederland hoe het is om met Nederlanders te daten. Daarin benoemd een meid dat Nederlanders niet met tong zoenen, maar meer happen. Ik heb mij nog nooit zo gehoord gevoeld. Ik denk dat ik mijzelf wel in de categorie ‘tong-in-bek’ kan plaatsten met betrekking tot zoenen. Een oud-LAS’er heeft mij daar ooit voor op de vingers getikt: ‘Met minder speeksel zoenen jij!”

Sinds ik nu een aantal maanden in Istanbul ben en meerdere mensen mondeling heb ontmoet, kan ik beamen dat in Turkije niet veel naar adem gehapt wordt. In mijn veldwerk ben ik erachter gekomen dat personen hier de hélé mondregio tot hun werkgebied beschouwen. Overigens is het wel zo ethisch om te vermelden dat ik alleen veldwerk heb gedaan in één queerclub. Je kan je afvragen hoe representatief dit is, maar volgens de antropologische methode mag dat, dus ik heb gewoon gelijk.

Enfin, ondanks dat de Turkse zoen dus theoretisch mijn zoen-walhalla zou moeten zijn, vraag ik mij nog steeds af of ik in een warm bad terecht ben gekomen óf aan het verzuipen ben. In Nederland voelde ik mij soms een beetje heftig en intens, maar hier voel ik me juist weer een groentje. Bij de gemiddelde tongzoen wordt er aardig wat gezogen, gelikt, gebeten en het gaat meestal ook gepaard met droogneuken. Een meisje zoog zo hard op mijn tong dat het mij niet had verbaasd als zij die eruit had gezogen. Ik had het eigenlijk ook wel prima gevonden als dat was gebeurd. Als je zo veel passie hebt dan kan ik daar alleen maar bewondering voor hebben. 

Ik heb het hier veel over met een Nederlandse vriendin die ook op Erasmus reis is, dit is haar mening: “Ik moet er nog even aan wennen dat de tong niet alleen in de mond is, maar ook overal ongeveer is. Maar ik vind het opzich wel vermakelijk.” Ik ben het met haar eens. Misschien ben ík nu een beetje moeilijk aan het doen, maar ik vind het gewoon hartstikke gezellig allemaal. En lekker. Al was er wel een zoen waar zelfs ik mijn twijfels bij had: 

Hij likt mijn adamsappel alsof het mijn clitoris is en ik de potentie heb om daardoor klaar te komen. Ik contempleer of ik niet gewoon gezellig met het spelletje mee moet doen. Waarom zou ik niet kunnen klaarkomen van mijn adamsappel? Wie verzint überhaupt hoe je klaarkomt? Ik heb geen idee? Zal ik gewoon gaan kreunen op de dansvloer? Omdat iemand mijn adamsappel likt en écht hard? Fuck it. Just fuck it. Ja mijn adamsappel, geil, vind ik echt lekker, houd niet op, ga door, grote jongen.  Op een gegeven moment herpak ik mezelf en denk ik aan mijn standaarden. En die hangen echt wat lager bij de grond. Ik vraag aan hem of hij wat zachter wil zoenen. Maar de lol is er blijkbaar snel vanaf en wij kunnen allebei niks meer voor elkaar betekenen. Hij bedankt mij vriendelijk, ik doe hetzelfde en onze wegen scheiden op de dansvloer. Effectief betekent het dat hij twee meter van mij verderop staat terwijl ik besluit met zijn vriend te zoenen. Ik verbaas me niet dat het vrienden zijn want hun zoentechnieken komen aardig overeen. Ook nú worden regio’s bezocht die op cultureel gebied verschillen van de Nederlandse tongzoen. En het is bijna alsof alle perverse jongens onder één hoedje spelen: want deze jongen begint ook rondom mijn adamsappel te likken. En de grap is: vrouwen hebben helemaal geen adamsappel. Zouden ze dat weten?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Arme Albert
Next post Isa en haar Existentie – Deel 2
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!