Read Time:1 Minute, 47 Second

Door: Irem Zoodsma

Ik vind dingen interessant. Hier zal ik zeven dingen met jullie delen:

1. Wanneer ik gestresst ben maar toch moet huiswerken, maar zonder concentratie zit, is er nog altijd het volgende:

Annura’s ASMR :

Of misschien ook Lo-Fi meisje:

En walvis geluiden: 

Zonder die walvissen had ik mijn scriptie niet gehaald.

2. Alison Bechdel’s graphic strip “The Essential Dykes to Watch Out for’:

De strip volgt het leven van een groep lesbienne’s in een middelgrote Amerikaanse stad die in de jaren 80/90/00 leven, met al hun dagelijkse sores binnen die maatschappelijke context. Het leuke aan de strip is dat de onderwerpen waar zij in de jaren 80 mee bezig waren, nu de mainstream hebben bereikt. Onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit, transseksualiteit, één-ouderschap, veganistisch eten en protesteren tegen kapitalisme. De strip maakte voor mij heel inzichtelijk hoe dankzij de LGBTQIA+ gemeenschap veel huidige onderwerpen en problemen op de kaart zijn gezet. Ik heb het boek nu al een week uit en ik mis de karakters oprecht wel een beetje.

3. Dit youtube filmpje: https://youtu.be/M2rTafbQepg 

Ik weet mijn god niet wat ik hierover moet zeggen. 

4. Films ‘Titane’ en ‘Raw’ van Julia Ducournau 

Hier wil ik niks zeggen, want ik wil het niet spoilen.

5. Film ‘A Separation’ van Asghar Farhadi

Briljant.

6. FKA Twigs nieuwste album ‘Caprisongs’ 

Nieuwste album van FKA Twigs. Het is totaal anders dan haar eerdere albums en ik moest in het begin echt even wennen, maar nu kan ik niet stoppen met luisteren.

7. Abonnee zijn op de nieuwsbrief van een boekhandel.

Ik ben nu al een half jaar abonnee op de nieuwsbrief van Athenaeum boekhandel in Amsterdam en het is de eerste nieuwsbrief – behalve uiteraard de TWM van Atlas – die ik lees. Er staat leuke informatie in over onbekende auteurs en boeken waar ik anders nooit op gekomen zou zijn. Dus check of je plaatselijke boekhandel een nieuwsbrief heeft en wordt lid!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Eenzaam of alleen?
Next post Anouk’s Favorieten
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!