Read Time:2 Minute, 37 Second

Gastschrijver Isa Baas, zelf oud KLASsepost-lid, schreef voor deze themaweek een artikel over elektriciteit. Maar wat dat precies met bloeien te maken heeft, lees je in de volgende alinea’s. Veel leesplezier!

In de moderne wereld is het vaak zo dat vooral dingen die je kunt zien ertoe lijken te doen. Mentale gezondheid is nog steeds te onderbelicht en onbesproken (al begint het wel te veranderen), want dat kun je niet aan iemand zien. Zo was heel lang de kwantumwereld ook nog een mysterie, want ook die kun je niet zien. Er kan een connectie zijn tussen twee deeltjes aan twee kanten van het universum als de ene ‘spin up’ is en de andere ‘spin down’, voor zover ik het begrijp. Die connectie is onzichtbaar. En ook het placebo-effect is een mooi voorbeeld: iets dat geen molecuul aan werkzame stof bevat, kan mensen toch beter maken. 

Een ander onzichtbaar fenomeen dat we dan weer wel redelijk goed begrijpen is elektriciteit. Alleen heb ik het gevoel dat we met z’n allen niet genoeg beseffen hoe belangrijk dat is voor ons als mensen en voor de natuur. Alle signalen in je lichaam worden verplaatst aan de hand van elektriciteit. Van het ruiken van de bloesem tot het bedenken van het woord dat je gaat zeggen. Je lichaam werkt met potentiaalverschillen, die een vorm van elektriciteit zijn. 

De natuur is ook fan van elektriciteit. Het is in een lab aangetoond dat sommige paddenstoelensoorten beter groeien na de inslag van de bliksem. Bliksem zorgt ervoor dat stikstof in de lucht kan worden omgezet tot bruikbare stikstof voor planten. Ik sta, sinds ik niet meer bang ben voor bliksem, altijd direct voor het raam te kijken of ik de schichten kan zien die de lucht doorklieven. Ze steken prachtig tegen de donkere lucht af en zijn blijkbaar paars van kleur. De lucht voelt ook fijn en fris. Het voelt alsof ik word opgeladen door de bliksem. En zeker als je lekker warm binnen zit, maakt het geluid van de donder het bijzondere gevoel helemaal af. 

Er is ook steeds meer onderzoek naar het effect van jezelf opladen in de natuur. Door op blote voeten in de natuur te lopen, kun je de positieve lading van je lichaam opheffen door de negatieve lading van de grond. De aarde heeft een (relatief) stabiel elektromagnetisch veld, waar je dus letterlijk aan kan ‘opladen’. Je lichaam werkt blijkbaar het beste als je een neutrale lading hebt. Er zijn dus veel voordelen van dit zogenoemde ‘aarden’.

Het is voor mij een wonder dat zoiets simpels als wandelen op blote voeten een verschil kan maken in je gezondheid. Dan snap je ook weer beter waarom je je zo goed voelt na een boswandeling! Er is nog zoveel dat je niet kan zien om te ontdekken. Ik denk dat we er goed aan doen om altijd te blijven kijken met openheid en verwondering in plaats van veroordeling en afwijzing naar alternatieve manieren om onze gezondheid te verbeteren die misschien niet een stofje bevat dat een bedrijf heeft geproduceerd met veel winst. De natuur heeft zoveel te bieden waar wij meer door kunnen gaan bloeien!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Previous post Meer bloemen er bij
Next post Bestuursblog #56
Gastschrijver worden?

KLASsepost is altijd op zoek naar gastschrijvers die hun persoonlijke, maatschappelijke, ideologische of grappige verhalen met het LAS-publiek willen delen. Dus heb jij nog een tekst, gedicht, fotoserie of shortfilm liggen die je eindelijk durft te delen? Of begint de inspiratie te borrelen om nieuwe dingen te gaan creeëren? Meld je dan nu aan als gastschrijver!